Assessment Centers


Managementgoeroe Peter Drucker suggereert dat 30% van alle wervingen voor een organisatie mis gaat door het aannemen van de verkeerde mensen.

Competente medewerkers selecteren, houdt in dat u probeert te voorspellen hoe mensen zich in een toekomstige job zullen gedragen. Uitgebreid onderzoek laat zien dat u betere voorspellingen doet over het functioneren van uw toekomstige talent met behulp van een assessment center.

Een assessment center is een grondige en gedragsgerichte evaluatiemethode die een nauwkeurige voorspelling van toekomstige prestaties toelaat. Performa kiest hierbij voor individuele assessments.
Aan de basis van een assessment center ligt een uniek competentieprofiel (op maat van het bedrijf en de functie) dat wij samen met u definiëren. Daarna stemmen we het assessment-programma optimaal af op het competentieprofiel.
Wij bieden drie standaard assessmentformules (klik op de link voor meer informatie):

Een volledig individueel assessment omvat bijvoorbeeld:

  • capacitaire testen/redeneertesten;
  • een persoonlijkheidsvragenlijst;
  • een motivatievragenlijst;
  • assessment oefeningen (postbakoefening, rollenspel, enz.);
  • een gestructureerd gedragsgericht diepte-interview;

Het rapport vermeldt het niveau van de kandidaat voor elke competentie van het competentieprofiel én een eenduidig eindadvies.

Bent u niet zeker welke formule het best voor u past? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Online Scan

Gebruik onze online scan (kijk bij Assessment Centers) om uw selectie te ondersteunen

‘In house’ assessment

Een assessment center in uw eigen kantoren laat u toe de simulaties te volgen en u een beter beeld te vormen van de competenties van de kandidaat.

Contacteer ons.
Wij bieden u graag de nodige ondersteuning.

Individuele coaching

Het beste uit mensen halen, is de basisvoorwaarde voor goed draaiende ondernemingen en organisaties. Individuele coaching is daarbij niet langer een luxe. Wij stellen graag onze ruime praktijkervaring ter beschikking.

Website

Deze website verdwijnt in oktober. Een groot gedeelte van de inhoud vindt u dan terug onder dekrachtvanmensen.wordpress.com. Neem daar alvast een kijkje.